Zelfpluk

Csa bloemenpluktuin


Bij  het  Wijveld in bloei kan je zelf bloemen komen  plukken. Wandelend op de bloemenplukweide kan je je eigen boeket samenstellen. Het is  een heerlijk moment om even alles te vergeten, te onthaasten, puur voor jezelf of samen met iemand.  Alles wat je moet doen is je overgeven aan de verleidingen van vorm, kleur en geur! 

Het is ook heel leuk om iemand cadeau te doen.


Het plukken gebeurt via een plukabonnement volgens csa principe. Csa is de afkorting van community supported agriculture, wat betekent dat de consument de boer mee ondersteunt in zijn voortbestaan. Je betaalt vooraf je abonnement waarmee de consument in ons geval zelf op het veld mag komen plukken. Dit principe garandeert de boer een zekerder inkomen en een financieel zorgeloze start van het seizoen. Duurzaam boeren dus!


 

Het plukabonnement geeft je de mogelijkheid  boeketten te komen plukken wanneer jij daar zin in hebt. Het veld is steeds toegankelijk.  Je betaalt op voorhand voor het aantal boeketten die je dat seizoen wenst te plukken.

Er zijn 2 soorten abonnementen:

- Klein abonnement 140€= 10 boeketjes plukken van 20 bloemstelen, dit is ongeveer tweewekelijks een boeketje

-Groot abonnement 240€=10 boeketjes van 40 bloemstelen of 20 keer 20 stelen, dit is ongeveer wekelijks een boeket, heel fijn als je graag blijft plukken!


Het aantal bloemstelen per boeket mag je naargelang aanpassen, een klein abonnement telt 200 stengels en een groot zijn 400 stengels. We beginnen het seizoen met kleine boeketjes van 10 stengels, in de zomer, bij overvloed aan bloemen, mag je tot 40 stengels per keer plukken, zolang je in totaal binnen de abonnementshoeveelheid blijft.

Voordat je van start gaat krijg je een initiatie waarin er zal aangeleerd worden hoe je best bloemen plukt zodat je er het langste van kan genieten.


Het bloemenseizoen 2020 is volzet, maar je kan je alvast op de wachtlijst laten zetten voor 2021!

Voor meer info en om in te schrijven verwijs ik je graag door naar de contactpagina.


 


 

 

 

 

 

 

Reactie van een plukster:
Ik wil JOU heel erg bedanken!! Het was één van mijn beste beslissingen om een plukabonnement te nemen bij jou.
Wat een GROOTSE vreugde heeft het me telkens gegeven om naar het wijveld te gaan, de bloemen uit te kiezen, mooie boeketjes te maken en in mijn huis te hebben!!
Echt, HEERLIJK;
Ik vind de energie van de plek daar ook fantastisch. Er zit zoveel liefde en aandacht in het wijveld.

Dank je wel dat je dit neerzet, ik heb er intens van genoten en zal er in de toekomst ook nog zeker intens van genieten

Mathilde


Cadeaubon-voor 2020 uitverkocht  

Wil je graag iemand  als cadeau zelf  bloemen laten plukken? Prachtig om iemand deze ervaring te schenken!

Je kan  een plukbon aankopen voor 45euro, hiermee kan de ontvanger twee keer een boeket van 20 stengels komen plukken. De bon bezorg ik je met de post of kan direct naar de ontvanger verzonden worden. Op de cadeaubon staat de nodige info voor de ontvanger om van start te gaan. Heb jij een cadeaubon ontvangen en niet kunnen aanmelden voor mei zoals op de bon vermeld staat? Geen paniek, contacteer me gewoon en je mag komen plukken.

Voor aankoop verwijs ik je graag door naar het formulier op de contactpagina.

 

Houdbaarheid

De bloemen blijven meestal tot 2 weken goed, afhankelijk van de soort en de zorg die ze krijgen. 

Eenmaal thuis snij je de steeltjes onderaan schuin bij met een scherp mesje en verwijder je alle blaadjes die anders onder water zouden staan . Plaats de bloemen niet op een te warme plaats en ook niet in de buurt van de fruitschaal, door het ethyleengas dat rijpend fruit afgeeft gaan de bloemen sneller uitbloeien.

Als algemene verzorging regelmatig het water  verversen (ideaal is dagelijks) en de steeltjes bijsnijden.


Bij zelfpluk hangt de houdbaarheid samen met het plukmoment,de beste plukmomenten zijn in de  voormiddag of 's avonds. Dit zijn 's zomers de koelere momenten, een bloem die je plukt op het heetst van de dag zal snel slapvallen en dat is jammer.

©2020 - Christel Palinckx - het Wijveld in bloei