Verkoop
                   Lokale verkoop

Nieuw in 2018 is dat er bij ons geen boeketjes meer zijn te  bestellen, enkel nog losse bloemen. Vanaf juli kan u één of meerdere emmers losse bloemen bestellen en zelf aan de slag gaan. Er is ook een klein assortiment eetbare bloemen.


Wenst u een boeket te bestellen dan verwijs ik u graag door naar Blommm, deze bloemiste verwerkt lokale biologische snijbloemen, onder andere van Het wijveld in bloei.

Ook Akker en ambacht in Gent zal vanaf dit voorjaar verdeler worden van onze bloemen!


Omdat we vlak bij Gent gelegen zijn, gebeurt de verkoop bewust in en rond de stad. We zijn blij  zo lokaal te kunnen werken en onze leveringen per bakfiets te kunnen doen.

Markten

Op de markt kan je een boeketje kopen dat ik voor je samenstel of je mag zelf ter plaatse je fantasie de vrije loop laten en zelf bloemen  uitkiezen.


Vanaf juli sta ik tweewekelijks met mijn bakfiets vol bloemen  op de zondagse Biomarkt op het Maria Hendrikaplein te Gent. (Dit is vlak voor het Sint-Pieters station)

Volgende datums 2018: 16 september 8-13u.

Wees er tijdig bij want de verkoop van verse bloemen gaat soms snel.


Ocassioneel sta ik op andere markten, dit is makkelijk op facebook te volgen.


15 September 2018: pop-up bloemenverkoop in de Lousbergmarkt, F. Lousbergskaai 33

9000 Gent
Houdbaarheid

De bloemen blijven 1 tot 2 weken goed, afhankelijk van de soort en de zorg die ze krijgen. 

Eenmaal thuis snij je de steeltjes onderaan bij met een scherp mesje en verwijder je alle blaadjes die anders onder water zouden staan . Plaats de bloemen niet op een te warme plaats en ook niet in de buurt van de fruitschaal, door het ethyleengas dat rijpend fruit afgeeft gaan de bloemen sneller uitbloeien.

Als algemene verzorging regelmatig het water  verversen (ideaal is dagelijks) en de steeltjes bijsnijden.


Bij zelfpluk hangt de houdbaarheid samen met het plukmoment,de beste plukmomenten zijn in de  voormiddag of 's avonds. Dit zijn 's zomers de koelere momenten, een bloem die je plukt op het heetst van de dag zal snel slapvallen en dat is jammer.