Info

het Wijveld in bloei

 

 

Lokale verkoop

Nieuw in 2018 is dat er bij ons geen boeketjes meer zijn te bestellen, enkel nog losse bloemen. Vanaf juli kan u één of meerdere emmers losse bloemen bestellen en zelf aan de slag gaan. Er is ook een klein assortiment eetbare bloemen.

 

Wenst u een boeket te bestellen dan verwijs ik u graag door naar Blommm, deze bloemiste verwerkt lokale biologische snijbloemen, onder andere van Het wijveld in bloei.

Ook Akker en ambacht in Gent zal vanaf dit voorjaar verdeler worden van onze bloemen!

 

Omdat we vlak bij Gent gelegen zijn, gebeurt de verkoop bewust in en rond de stad. We zijn blij zo lokaal te kunnen werken en onze leveringen per bakfiets te kunnen doen.

 

 

 

 

Bij het Wijveld in bloei kan je terecht om zelf bloemen te plukken,

een plukcadeaubon te schenken, je kan onze boeketten op

de lokale markt kopen, losse bloemen bestellen of boeketjes

kopen via lokale verdelers.

Er zijn bloemen van april/mei tot de eerste vorst.

 

Zelfpluk

Bij het Wijveld in bloei kan je zelf bloemen komen plukken. Wandelend op de bloemenplukweide kan je je boeket samenstellen.

Het is een heerlijk moment om even alles te vergeten en je over te geven aan de

verleidingen van vorm, kleur en geur!

Het plukken gebeurt via een plukabonnement volgens csa principe.

(meer info onder 'wat is csa?')

 

Het plukabonnement geeft je de mogelijkheid boeketten te komen plukken wanneer jij daar zin in hebt. Je betaalt op voorhand voor het aantal boeketten die je dat seizoen wenst te plukken.

Het basis plukabonnement kost 80 euro voor 10 boeketten van 20 bloemstelen, wil je liever grotere boeketten plukken dan kun je voor het dubbele abonnement kiezen en betaal je 160 euro voor 10 boeketten van 40 bloemstelen (of 20 keer 20 stelen, je kan de hoeveelheden zelf aanpassen zolang je binnen het abonnements aantal blijft).

Inschrijven via info@hetwijveldinbloei.be.

!Voor dit seizoen kan je niet meer inschrijven, je kan wel al aanmelden voor 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is csa?

'Community Supported Agriculture' wat betekent dat de consument de boer mee ondersteunt in zijn voortbestaan. Je betaalt vooraf je abonnement waarmee de consument in ons geval zelf op het veld mag komen plukken. Dit garandeert de boer een zekerder inkomen.

 

 

Markten

Op de markt kan je een boeketje kopen dat ik voor je samenstel of je mag zelf ter plaatse je fantasie de vrije loop laten en zelf bloemen uitkiezen.

 

Vanaf juli sta ik tweewekelijks met mijn bakfiets vol bloemen op de zondagse Biomarkt op het Maria Hendrikaplein te Gent. (Dit is vlak voor het Sint-Pieters station)

Volgende datums 2018: 16 september 8-13u.

Wees er tijdig bij want de verkoop van verse bloemen gaat soms snel.

 

Ocassioneel sta ik op andere markten, dit is makkelijk op facebook te volgen.

 

15 September 2018: pop-up bloemenverkoop in de Lousbergmarkt, F. Lousbergskaai 33

9000 Gent

 

 

 

 

 

 

 

Cadeaubon

Wil je graag iemand als cadeau zelf een boeketje laten plukken? Dan kan je kiezen voor een cadeaubon van 4 zelfpluk boeketten voor 50euro. Hiervoor stuur je een email naar: info@hetwijveldinbloei.be.

Houdbaarheid

De bloemen blijven 1 tot 2 weken goed, afhankelijk van de soort en de zorg die ze krijgen.

Eenmaal thuis snij je de steeltjes onderaan bij met een scherp mesje en verwijder je alle blaadjes die anders onder water zouden staan . Plaats de bloemen niet op een te warme plaats en ook niet in de buurt van de fruitschaal, door het ethyleengas dat rijpend fruit afgeeft gaan de bloemen sneller uitbloeien.

Als algemene verzorging regelmatig het water verversen (ideaal is dagelijks) en de steeltjes bijsnijden.

 

Bij zelfpluk hangt de houdbaarheid samen met het plukmoment,de beste plukmomenten zijn in de voormiddag of 's avonds. Dit zijn 's zomers de koelere momenten, een bloem die je plukt op het heetst van de dag zal snel slapvallen en dat is jammer.